Staj

BU SAYFADA İÇERİKLER, DUYURULAR HABERLER BELİRLİ ARALIKLARLA GÜNCELLENMEKTEDİR. HAFTADA EN AZ BİR KERE VEYA DAHA SIK SAYFAYI ZİYARET EDEREK GÜNCEL KALMAK; ÖĞRENCİLERİMİZİN YAPMASI GEREKENLER ARASINDADIR.



(07.05.2025 tarihli) ÖNEMLİ DUYURU #1: 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz stajları için başvuru son tarihinin 02 Mayıs 2025 olduğu ilan edilmişti. Sizlere 1 hafta daha ek süre verilmiş ve bu süre 09 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştı.
Geçerli nedenleri olup, verilen bu süre zarfında başvurusunu gerçekleştirememiş öğrencilerimize, staja başlama tarihleri 16 Temmuz 2025 tarihinden önce olmamak kaydı ile 28 Mayıs 2025 tarihine kadar yeni bir ek başvuru süreci tanımlanmıştır. ÖNEMLE DUYURULUR.


(07.05.2025 tarihli) ÖNEMLİ DUYURU #2: 20 Mayıs 2025 ile 13 Haziran 2025 tarihleri arasında, yaz stajına çıkacak olan öğrencilere, stajda yapmaları gerekenler, yapmamaları gerekenler konuları yanında stajları esnasında yanlarında bulunduracakları formları nasıl dolduracakları ikişerli üçerli gruplar halinde öğrencilere anlatılacaktır. Öğrencilerimizin belirtilen tarihler arasında randevu alarak bölüm staj komisyonu başkanlığına MUTLAK SURETLE uğramaları gereklidir. Görüşme esnasında birer adet (form 2-form 5-form 7-form8) hazır bulundurmaları gerekmektedir.ÖNEMLE DUYURULUR.




E-DEVLET Üzerinden Stajyer Sigorta Giriş Sorgulama İşlemi

Stajyer öğrencilerimizin, 5510 sayılı kanun gereği, İş Kazası ve Meslek Hastalıkları sigorta primi üniversitemiz tarafından ödenmektedir.
Stajınızı yapabilmeniz için söz konusu bu sigorta girişinizin yapıldığına dair belgeyi (4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi), staj süresi boyunca yanınızda bulundurmalısınız.
Bu belge, stajınızın başlamasından kısa bir süre önce e-devlet sistemi üzerinden temin edilebilir. (4 - 10 gün)

E-Devlet üzerinden stajyer sigorta giriş sorgulamasına ait açıklama için tıklayınız.

 




YAZ DÖNEMİ STAJ BAŞVURULARI EN GEÇ 09 MAYIS 2025 CUMA GÜNÜ OLARAK BELİRLENMİŞTİR.


- T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ, MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ STAJ YÖNERGESİ


FORM 1 Kamu Kurumu (x3 adet gerekli)

- FORM 2 Puantaj Cetveli (x3 adet gerekli)

FORM 3 Özel Sektör (x3 gerekli)

FORM 4 İş Yeri Staj Sözleşmesi (x3 adet gerekli)

- FORM 5 Staj Defteri (x1 adet gerekli)

FORM 6 Sigorta Başvuru (x3 adet gerekli)

- FORM 7 Devlet Katkı Payı Ödeme Bilgi Formu (x1 adet gerekli)

- FORM 8 Staj Yeri Değerlendirme Formu (x2 adet gerekli)

FORM 9 (x1 adet gerekli)

 

*** Yukarıda, mavi ile renklendirilmiş formlar başvuru sürecine ilişkin formlardır.

*** Yeşil renk ile gösterilmiş olan formlar ise, staj faaliyetini gerçekleştirdiğiniz süre zarfında ihtiyaç duyacağınız formlardır.



KAMU KURUMU STAJ BAŞVURUSU İÇİN, YANLARINDA BELİRTİLEN SAYILARDA
FORM 1 - FORM 6 - FORM 9 DOLDURACAKLAR.

ÖZEL SEKTÖR STAJ BAŞVURUSU İÇİN, YANLARINDA BELİRTİLEN SAYILARDA
FORM 3 - FORM 4 - FORM 6 - FORM 9 DOLDURACAKLAR.


 



STAJLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


1- Yapılan stajların bölüm staj komisyonu tarafından kabul edilen kısmı kadarının öğrencilerin transkriptlerine işlenebilmesi için, muhakkak öğrencilerimizin aşağıda belirtilen usüllere uygun olacak şekilde
STAJ I / STAJ II derslerini ilgili dönemde seçmeleri, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamaları için önemli ve gereklidir. 
a) Bölüm öğrencilerimizin bölümümüzden mezun olabilmeleri için toplam 60 çalışma günü kadar zorunlu mesleki staj faaliyetlerini tamamlamaları zorunludur.
b) Toplam 60 çalışma günü zorunlu mesleki stajın yapılma şekli, 2nci sınıfı takip eden yaz döneminde 30 çalışma günü ve 3ncü sınıfı takip eden yaz döneminde 30 çalışma günü şeklinde olması uygundur.
c) İlk 30 çalışma gününe karşılık gelen staj, bölüm öğretim planında yer alan STAJ I dersine sayılmaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerimizin transkriptlerine ilk 30 çalışma gününe karşılık gelen stajın değerlendirme sonuçlarının işlenebilmesi için, öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılının ilgili döneminde STAJ I dersini seçmiş olmaları ÖNEMLİ / GEREKLİ / ZORUNLUDUR !
d) İkinci 30 çalışma gününe karşılık gelen staj, bölüm öğretim planında yer alan STAJ II dersine sayılmaktadır. Dolayısıyla, öğrencilerimizin transkriptlerine ikinci 30 çalışma gününe karşılık gelen stajın değerlendirme sonuçlarının işlenebilmesi için, öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılının ilgili döneminde STAJ II dersini seçmiş olmaları ÖNEMLİ / GEREKLİ / ZORUNLUDUR !
e) Sonuç olarak, staj yapacak olan öğrencilerimiz, transkriptlerine bakarak, mevcut kabul edilen staj gün sayısı ile, yapacak oldukları staj gün sayısını birlikte değerlendirerek, öğretim planımızda var olan STAJ I - STAJ II derslerinden uygun olanı, gerekli ise her ikisini birlikte ilgili dönemde seçmekle MÜKELLEFTİR !

ÖNEMLE DUYURULUR.


2- Öğrencilerimizin, T.C. Giresun Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Staj Yönergesine uygun olarak staj süreç ve vazifelerini yerine getirmeleri esastır.

3- Öğrencilerimizin, yaz dönemi mesleki zorunlu stajlarını, en erken başlangıç tarihi 16 Haziran 2025 ile en geç bitiş tarihi 12 Eylül 2025 olacak şekilde belirtilen tarihler arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

4- Öğrencilerimizin, yaz dönemi mesleki zorunlu stajlarını yapabilmeleri için, en az 4.ncü yarıyıldan ders almış olma şartı mevcuttur.

5- İlk defa staj yapacak olan öğrencilerin stajları 30 çalışma günü olarak düzenlenir. Bir staj en az 15 çalışma günü, en fazla 40 çalışma günü olabilir.

6- Yaz dönemi stajı ile yaz okulu aynı dönemde yapılamaz.